WoD&Blog

Urheilijaprofiili - Marko Ojala

Perjantai 6.3.2020 klo 14:31

marko_profiili.JPG


Meidän sali on täynnä mahtavia persoonia ja urheilijoita. Urheilijaprofiilien kautta halutaan esitellä heitä maailmalle! 

Tällä kertaa esittelyssä Marko, tuo totinen mies pinkeissä sukissa!


1. Kuka olet, mistä tulet?

Marko Ojala, alunperin Jurvasta, Isonkyrön kautta Seinäjoelle kotiutunut 37 vuotias nuorimies.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Noin 25 vuotta pelasin pesäpalloa, jossa taidot riitti juuri ja juuri suomisarjan kärkikahinoihin asti. Muuttaessani Seinäjoelle 2008 mukaan tuli kamppailu-urheilu, jota väännettiinkin useampi vuosi aina potkunyrkkeilystä lukkopainiin ja kaikkea siltä väliltä. Sitten löysin kehonpainoharjoittelun ja painonnoston jotka tuntuivat heti omilta lajeilta.

3. Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?

Edellisen salini suljettua ovensa oli aika etsiä jotain uutta ja päätin lähteä kokeilemaan CrossFittiä. Laji ei heti kolahtanut ja aluksi varsinkin tuplanaruhypyt v...tutti aika lailla. Mutta periksikään en halunnut antaa ja nyt liki 300 reenikertaa myöhemmin nuo tuplatkin sujuu jo aika kivasti :D Lajin haastavuus tekee siitä koukuttavan ja aina löytyy jotain jossa voi parantaa ja haastaa ittensä.

4. Mitä olet saanut harrastukselta?

Voima- ja taitotasolla on menty valtavasti eteenpäin, mutta parasta on ollut saada paljon uusia kavereita ja laaja samanhenkinen treeniporukka.

5. Terveiset lajin aloittamista harkitevalle.

Rohkeasti kokeilemaan, salille oli helppo tulla ja valmentajat sekä kanssatreenaajat ottavat hyvin vastaan taitotasosta riippumatta. Laji vie mennessään ja jokainen pystyy skaalata harjoitukset omalle tasolleen sopiviksi. Nähdään reeneissä.

Valmentajaprofiili - Suvi

Perjantai 7.2.2020 klo 11:41

Suvi_profiili_blogi_koko.jpg


Tehdään salin valmentajat tutuiksi: seuraavaksi vuorossa Suvi!


1. Kuka olet, mistä tulet?

Olen 28-vuotias pohjalainen vaimo, tytär, pikkusisko, luokanopettaja, CrossFit-valmentaja, -urheilija... 
Olen kotoisin Kauhajoelta. Asuin ja opiskelin ennen Seinäjoelle muuttoa viisi vuotta Raumalla, josta muutin Seinäjoelle vuonna 2016. Aloitin treenit CrossFit 60100 -boxilla samana syksynä, kun muutin Seinäjoelle. Tänne juurtumiseeni on vahvasti vaikuttanut se, että löysin boxilta mahtavan oman "joukkueen" ja paljon ystäviä. 

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Ennen yläkouluikää vaihdoin harrastusta todella tiuhaan, eikä sitä oikeaa tuntunut löytyvän. Kyllästyin harrastukseen todella nopeasti. Teininä aloin harrastaa kuntonyrkkeilyä, jonka parissa päädyin, yllätyksekseni, treenailemaan monta vuotta. Kouluttauduin kuntonyrkkeilyohjaajaksi ja kerkesin toista vuotta ohjata kuntonyrkkeilyryhmää, ennen kuin muutin opiskelemaan Raumalle. Opiskellessani kävin pääsiassa kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Opiskelukaverini kanssa keksimme diilin, että menemme yhdessä kokeilemaan CrossFittia. Noh, kaverini ei ikinä ilmestynyt alkeiskurssille, mutta mä kävin kurssin CrossFit Rauma -boxilla. Kurssin jälkeen ehdin hetken treenailla Raumalla, kunnes muutin Seinäjoelle ja tulin meidän boxille. CrossFitin lisäksi innostuin tuohon aikaan maastopyöräilystä ja ajoinkin kesällä 2017 maastopyörämaratonin (84km). Maastopyöräilykään ei ole omaan makuuni tarpeeksi vaihtelevaa, joten CrossFitin voittanutta harrastusta en ole löytänyt, eikä kyllä tarvettakaan ole. Olen nyt toista vuotta treenannut seuraten kisaohjelmointia, mikä vaikuttaa olevan täysin minun juttuni. 

3. Kuinka päädyit valmentajaksi?

Keväällä 2019 olin boxilla treenaamassa yksi iltapäivä, kun Heidi ja Ville pyysivät minut juttelemaan toimistoon. Ehdin muutamassa sekunnissa pyöritellä kaikkia katastrofiajatuksia, koskien tuota juttelua. :D Mutta Heidi ja Ville halusivatkin kysyä, että aloittaisinko valmentajan hommat. Olin ja olen edelleen tästä tarjouksesta todella otettu ja tohkeissani. Aloitin valmentajana boxillamme huhtikuussa 2019. Opettajana ryhmän ohjaaminen on minulle luontevaa sekä olen innostunut urheilija että uuden oppija. Nämä ominaisuudet ovat varmasti johtaneet siihen, että päädyin apuvalmentajaksi. 

4. Mikä on parasta valmentamisessa?

Parasta valmentamisessa on ne pienet (suuret) jutut ja taidot, joita opimme yhdessä valmennustilanteissa. Onnistumiset tuntuvat valmentajana vähintään yhtä hyviltä, kuin ne tuntuvat urheilijasta itsestään. Apuvalkkuna toimiminen opettaa minua jatkuvasti myös itsestäni niin valmentajana kuin urheilijanakin. On myös huippua, että opin tuntemaan urheilijamme aina vaan paremmin ja paremmin. 

5. Suosikkitreenisi?

Suosikkitreenini ovat chippereitä, joissa siis tehdään useita erilaisia tehtäviä ja ne tehdään läpi kerran annetussa järjestyksessä, mahdollisimman nopeasti. Suosikkiliikkeitäni tällaisessa treenissä olisi esimerkiksi toes to bars, leuat, kyykyt ja käsipainojen kanssa tehtävät liikkeet. Pidän suhteellisen pitkistä treeneistä, koska niissä saa jaksamisen lisäksi kehittää omaa päätänsä. 

6. Vapaa sana

Tule ihmeessä tutustumaan boxiimme, niin urheilijat kuin me valmentajatkin olemme huipputyyppejä! Älä jää odottamaan, että kaverisi lupaa lähteä mukaasi alkeiskurssille, vaan tule ihmeesssä yksin. :D

Urheilijaprofiili - Marja Seppänen

Torstai 23.1.2020 klo 13:18

Marja_S_urheilijaprofiili.JPG


Meidän sali on täynnä mahtavia persoonia ja urheilijoita. Urheilijaprofiilien kautta halutaan esitellä heitä maailmalle! 

Tällä kertaa esittelyssä Marja, jonka voit löytää lähes joka treenin jälkeen salin nurkasta nojailemasta seinään, ylösalaisin käsillään seisten :)


1. Kuka olet, mistä tulet?

Olen Marja, 52-vuotias FM, musiikkitieteilijä, siivousalan ja hyvinvointialan yrittäjä ja yhdeksän ihanan lapsen äiti Nurmosta - ja kohta jo isoäiti :)

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Nuorena harrastin voimistelua, telinevoimistelua, balettia, lentopalloa, pesäpalloa, lenkkeilyä, suunnistusta, hiihtoa. Sekä yksilö- että joukkuelajit kiinnostivat. Lukioiässä lähes kaikki liikunta kuitenkin jäi. Koko elämän olinkin ajatellut omaavani hyvän kunnon nuoruuden harrastusten pohjalta, vaikka se ei ihan pitänytkään paikkaansa.

3. Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?

Vanhimmat lapset olivat  jo jonkin aikaa patistaneet meitä liikkumaan ja terveellisempään syömiseen, mutta ei kovin hyvin tuloksin. Ikinä en ollut kuullutkaan lajista, kun meidän tyttö sanoi, että "Teidän on ihan oikeesti pakko ruveta tekemään jotain säännöllistä liikuntaa, kun ootte muuten vanhoina ihan rampoja. Ja nyt mä tiedän teille uuden harrastuksen, se on ihan sika kivaa. Mä ilmotan teidät CrossFitiin!" Ensin ajattelin, että ei kiinnosta salille meno, mutta ymmärsinkin, että tämä ei ole ihan perinteistä salilla käyntiä. Olin sitä nimittäin joskus kokeillut, enkä jaksanut varttia pidempään.

Parasta Crossfitissa on vaihtelevuus, yhteisöllisyys, yksilöllisyys, monipuolisuus. Saa olla porukassa kuitenkin omilla ehdoilla; saa olla juuri sen kuntoinen ja ikäinen kuin on, saa tehdä niin kovaa ja tosissaan treenin kuin haluaa, aina saa kannustusta muilta treenaajilta ja valmentajilta. Huippusakkia koko sali täynnä :)

4. Mitä olet saanut harrastukselta?

Tämä vajaa kaksi vuotta on ollut tosi antoisaa. Kunto on noussut, olen oppinut uusia asioita, tutustunut uusiin ihmisiin, saanut kokeilla omia rajoja ja mennyt epämukavuusalueelle, josta onkin tullut uusi normaali. Vuosien jälkeen on löytynyt taas liikunnan ilo ja ihanuus. 

Tästä on tullut myös yhteinen harrastus puolison  kanssa, ja yhteinen asia koko perheelle. Osa lapsista  harrastaa tätä aktiivisesti ja kun yhteen kokoonnutaan, keksitään kaikille sopiva treeni. Mukavaa yhdessä olemista ja hyvä malli lapsille ;)

5. Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.

Ehdottomasti kannattaa tulla kokeilemaan. Ei kannata odottaa parempaa hetkeä tai parempaa kuntoa, tämä sopii aivan kaikille iästä ja taustasta riippumatta. Juuri nyt on oikea hetki aloittaa :)

Valmentajaprofiili - Anton

Keskiviikko 15.1.2020 klo 17:28

anton_profiili.jpg


Tehdään salin valmentajat tutuiksi: ensimmäisenä vuorossa Anton!


1. Kuka olet, mistä tulet?

Terve! Olen Anton Viitala 23 vuotta. Syntynyt seinäjoella ja täällä edelleen asustelen.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Ennen CrossFittiä olen harrastanut monenlaista aina mäkihypyn ja jalkapallon kautta motocrossiin. Ehkä isoimpina lajitaustoina jalkapallo ja motocross.

3. Kuinka päädyit valmentajaksi?

Valmentajaksi päädyin monen mutkan kautta. Valmistuttua liikunnanohjaajaksi aloitin CrossFitin pikkuveljeni innoittamana ja etsin samalla jotain uutta treenimuotoa motocrossin tueksi. Noin puolenvuoden treenailun jälkeen kuulin Villen ja Heidin etsivän apuvalmentajia salille, mutta siihen en ottanut ollenkaan kantaa. Ehkä ajattelin, että minusta ei vain ole tuohon tai olin epävarma liikkeistä ja varsinkin omista kyvyistä valmentajana ja urheilijana. Eräs kaunis päivä kuola poskella treenin jälkeen Ville tuli kyselemään, että olenko laittanut apuvalmentaja hakemusta. Sanoin, että en ole ja Ville käski laittamaan. Tein hakemuksen ja muutaman päivän päästä istuttiin alas juttelemaan mahdollisesta apuvalkun paikasta. Siitä varsinaisesti asiat lähti rullaamaan ja pienin askelin otettiin katseita kohti valmennusta, mutta suurin työ ei ollut omaksua heti kaikkea valmentamisesta vaan saada liikkuvuutta tähän 183cm pitkään rautakankeen. 4 pitkää kuukautta joogassa 1-3kertaa viikossa teki kieltämättä hyvää sille tielle. Ajan myötä rupesin tulemaan tutummaksi boksin väelle ja valmentaminen sujumaan paremmin ja paremmin.

4. Mikä on parasta valmentamisessa?

Valmentamisessa parasta on ehdottomasti, kun omalla tietotaidolla pystyt ohjaamaan toista urheilijaa suoriutumaan paremmin missä tahansa liikkeessä ja luomaan onnistumisen tunteen urheilijalle. Myöskin uusien ihmisten tapaaminen, joista onkin tullut hyviä ystäviä ajan mittaan on ollut mahtavaa. Perusteiden läpi käyminen liikkeistä valmennuksen yhteydessä yhä uudelleen ja uudelleen on auttanut myös itseäni urheilijana todella paljon.

5. Suosikkitreenisi?

Hyvä kysymys. Minulla ei varsinaisesti ole mitään tiettyä suosikkitreeniä. Yleensä on niin, että hyvät treenit eivät jää mieleen, mutta ne kauheimmat kyllä. Voisi sanoa suosikkitreenin olevan semmonen missä olen todella paska kaikessa. Silloin treenaa heikkouksiaan mikä edistää paremmaksi urheilijaksi ;)

6. Vapaa sana

Jos on pienintäkään hinkua päästä kokeilemaan mitä CrossFit on, niin suosittelen lämpimästi sen tekemistä. Kaikki ennakkoluulot lajista voi kylmästi heittää sivuun ja lähteä avoimin mielin testaamaan. Voit jopa yllättyä. Ikinä en olisi lajin aloitettuani uskonut, miten tiivis ja kannustava porukka tämän lajin ja boksin sisältä löytyykään. Jokainen kannustetaan treenin loppuun asti ja porukan tuella pystyy todistetusti rikkomaan omia rajojaan ja tekemään jotain sellaista mihin ei olisi itse uskonut. Ja varmaan se paras asia vielä, tällä pääsee helvetin hyvään ja kovaan kuntoon :)

Urheilijaprofiili - Mikko Seppänen

Perjantai 27.12.2019 klo 14:09

Mikko_prof_pieni.jpg


Meidän sali on täynnä mahtavia persoonia ja urheilijoita. Urheilijaprofiilien kautta halutaan esitellä heitä maailmalle! 

Tällä kertaa esittelyssä Mikko, yksi meidän aamujen vakionaamoista.


1. Kuka olet, mistä tulet?


Olen 51-vuotias perheenisä. Olen valmistunut filosofian maisteriksi pääaineena musiikkitiede, lisäksi olen opiskellut kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Vuonna -99 muutimme perheen kanssa Nurmoon, jossa toimin kirkkomuusikkona vuoteen 2006 saakka. Sen jälkeen tein luontevan jatkon työelämässä ja siirryin Alexandria Pankkiiriliikkeessä sijoitusneuvojaksi.

Vaimoni Marjaan törmäsin Jyväskylässä opiskellessani. Olemme Marjan kanssa saaneet upean perheen. Meillä on yhdeksän lasta. Enää kotona on vain viisi lasta.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen joka vuosi juossut maratonin -välillä kylmiltään ja välillä harjoitellen. Kuntosaleista minulla on yksi vuoden kokemus. Joulun jälkeinen morkkis yhdistettynä reiluun painonnousuun sai minut ottamaan koko vuoden kuntosalijäsenyyden. Taisin viisi kertaa käydä vuoden aikana.

3. Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?

Kun tyttäreni joulukuussa 2017 katsoi mahakasta ja mahtavaa olemustani, hän totesi ykskantaan: ”Isä! Sun hosumisesta juoksulenkeillä ei ole sulle riittävää hyötyä”.
Hän ilmoitti, toki lupaa kysyen, minut ja vaimoni vuoden 2018 ensimmäiselle CrossFit 60100 -salin alkeiskurssille. Sannimarialla oli itsellä hyvät kokemukset crossfitin harrastamisesta. Tästä töytäisystä crossfitin pariin täytyy tytärtä kiittää ja kumartaa.

CrossFit on hämmästyttävän koukuttava laji. Valmiit ohjelmat ja yhdessä tekeminen - saat itsestä paljon enemmän irti. Yhteisöllisyys antaa mukavan lisämausteen. 60100-salilla on huippuvalmennus ja todella mukavat valmentajat. 👍

Kannustava kulttuuri on hieno, tälle lajille tyypillinen ominaisuus ja korostuu erityisesti meidän salilla. Kaikki ovat ja saavat kokea olevansa tervetulleita. Olet sitten millä tasolla tahansa. Kukaan ei katso sinua ”nenänvartta pitkin”.

Kun kello laitetaan käyntiin niin se sopii erityisesti ”punaiselle” persoonallisuustyypille, joka kilpailee käytännössä kaikista mahdollisista asioista. Hauskaa siinä on se, ettei muilla ole aavistustakaan että jollakin on kisa käynnissä.

4. Mitä olet saanut harrastukselta?

Noin kaksi vuotta sitten minulla oli kaikki keski-ikäisen suomalaisen miehen terveydelliset riskitekijät. Merkittävä ylipaino, omenanmallinen kroppa, sokerit koholla, verisuonet menossa tukkohon.
Yksi asia johtaa toiseen. Crossfit on saanut minut kiinnostumaan myös muista asioista, jotka ovat vieneet ja parantaneet muita terveysasioita.

Lisäksi on hienoa, kun saa huomata kehitystä tapahtuneen myös voima- ja taitotasoilla. Pienet päivittäiset asiat ja niiden toistaminen voi ainoastaan tuoda pysyviä muutoksia. Olen aina ollut tavoitteellinen, mutta kyllä 6:30 alkavan aamutreenin jälkeen on voittajafiilis.

Tästä on tullut myös koko perheelle yhteinen harrastus. Vanhin lapsistamme on 27-vuotias (tuleva perheenisä) myös hän vaimonsa kanssa harrastavat CrossFittia.
 Neljä nuorinta lastamme oli viime kesänä lapsille ja nuorille tarkoitetussa 60100 CrossFit-ryhmässä. Yleensä, kun kokoonnumme koko perheellä saamme jonkun treenin aikaiseksi.

5. Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.

Muistan neljän ihmisen tehneen ristinmerkin, kun kuulivat, että aloitan CrossFitin.
Ihmisillä on väärä luulo, että pitää olla hyvässä kunnossa ennen kuin aloittaa. Siitä on toki hyötyä, mutta CrossFit antaa sinulle mahdollisuuden harjoitella monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Kaikki treenit voidaan skaalata sinun tasollesi sopivaksi. Tällä viikolla erään treenin kohdalla tein maailmanennätyksen siitä, mitä kaikkea eri skaalauksia käytin, että sain treenin tehtyä.
Varoituksen sana, jos olet addiktoituvaa persoonallisuustyyppiä, niin on merkittävä riski että jäät ”tähän aineeseen” koukkuun.

Älä enää mieti, että pitäisi tehdä jotain.

Urheilijaprofiili - Marika

Torstai 19.12.2019 klo 11:18

Marika_profiili.jpg


Meidän sali on täynnä mahtavia persoonia ja urheilijoita. Urheilijaprofiilien kautta halutaan esitellä heitä maailmalle! 

Tällä kertaa esittelyssä pieni, pippurinen ja aina puhelias Marika! :)


1. Kuka olet, mistä tulet?
Marika, 24-vuotias ja ihan hauska tyyppi. Kotoisin olen Kauhajoelta, mutta jo pidemmän aikaa asunut täällä Seinäjoella.
Toukokuussa valmistuin tradenomiksi ja työkseni olen tehnyt vaikka ja mitä, mutta nyt olen myyjänä XXL:ssä.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Aika paljon eri lajeja ja liikuntamuotoja on tullut jo pienen elämän aikana kokeiltua. Mm. kamppailulajeja (pääasiassa nyrkkeilyä vähän eri muodoissa), ryhmäliikuntaa, jalkapalloa, erilaisia tansseja, kuntosalilla pööpöilyä ja sen semmoista.

3. Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?
Kuntosalilla käyminen ei tuntunut enää omalta jutulta ja ajattelin kokeilla jotain muuta. Heti alkeiskurssin ensimmäisestä päivästä koukutuin lajiin - niin kivaa!
CrossFitissä parasta on: 
Monipuolisuus. Välillä mennään mukavuusalueen ulkopuolelle ja koetellaan omia rajoja, mutta vastapainoksi on myös rauhallisempia treenejä, jolloin laatu on tärkeintä. Vielä kertaakaan n. 2,5 vuoden aikana ei ole tullut fiilistä, ettei huvittaisi mennä treenaamaan. Vaikka joskus olisi huono päivä, niin hyvä treeni kyllä aina piristää!
Yhteisöllisyys. Ei tätä tarvitse sen enempää avata, salin tyypit on best! 
Salikisat, pikkujoulujumpat, kesäkauden avajaiset yms. Hauskaa yhdessä treenaamista, jolloin usein kisataan joukkueissa, pareina tai yksilönä. Valmentajat on kyllä aina onnistuneet keksimään hauskoja ja erilaisia lajeja. Vieläkin aerial combattia "lämmöllä" muistellen...
4. Mitä olet saanut harrastukselta?

Oppinut uusia taitoja, kehittynyt eri liikkeiden tekniikoissa, saanut lisää voimaa, kestävyyttä ja lisää energiaa arkeen.
Mutta mikä parasta, tutustunut mahtaviin tyyppeihin!

5. Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.
 
Mahtava laji, sali ja tyypit! Kannattaa ehdottomasti tulla kokeilemaan! 
Moni sanoo, että haluaa kohottaa kuntoaan ennen, kuin edes ajattelee CrossFitin (tai jonkin muun lajin) aloittamista. Koska hirveän noloahan se on, jos ei osaa tai jaksa tehdä samoja liikkeitä samoilla painoilla kuin ne, jotka ovat CrossFitiä jo kauemmin harrastaneet.
Ei kannata ajatella noin. Koska se tässä hienoa onkin, sillä oikeastaan kuka vain voi aloittaa lajin. Jos jotain liikettä ei osaa tai pysty tekemään, siitä voidaan AINA keksiä jokin helpompi versio. Ja vaikka itse olenkin jo 2,5 vuotta CrossFitiä harrastanut, on minullakin vielä paljon oppimista ja myös liikkeitä joita en pysty tekemään.
Nähdään treeneissä!

Urheilijaprofiili - Ville M

Keskiviikko 11.12.2019 klo 14:25

prof_ville_m_blogi_koko2.JPG


Meidän sali on täynnä mahtavia persoonia ja urheilijoita. Urheilijaprofiilien kautta halutaan esitellä heitä maailmalle! 

Tällä kertaa esittelyssä Ville "Kenkälusikka" Mäntylä!


1. Kuka olet, mistä tulet?

Ville, 25-vuotias syntyperäinen Seinäjokinen. Omasta mielestä hyvällä huumorilla varustettu projekti-insinööri ja ikuinen autointoilija. ;)

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Ennen CrossFittiä on nuorempana pelattu aktiivisesti jääkiekkoa ja pesäpalloa yläasteikään asti. Vanhempana harrastemielessä aloitin vielä salibandyn ja jääkiekon uudestaan muutamaksi vuodeksi.

3. Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?

Useat kaverit olivat jo CrossFitin parissa ja ehdottivat myös minulle, kun itseäni normaalilla kuntosalilla käynti ei napannut. Parasta on monipuolisuus ja helppous, kun WoDeille tullessa ei tarvitse miettiä sen suuremmin mitä treenaat, vaan treeni on ajateltu jo puolestasi.


4. Mitä olet saanut harrastukselta?

CrossFit on tuonut huomattavan parannuksen yleiskuntoon ja mielenkiinnon treenaamiseen. Mutta ennen kaikkea paljon uusia kavereita!

5. Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.

Kaikki rohkeasti lajiin mukaan tasosta ja osaamisesta riippumatta! Tänne on helppo tulla, harrastaa ja kehittyä oman tason mukaisesti!

Urheilijaprofiili - Marjo

Torstai 5.12.2019 klo 8:01

Marjo_valmis_korkea_laatu.JPG


Meidän sali on täynnä mahtavia persoonia ja urheilijoita. Urheilijaprofiilien kautta halutaan esitellä heitä maailmalle! 

Tällä kertaa esittelyssä Marjo, meidän aamutreenien tehopakkaus.


1. Kuka olet, mistä tulet?

Marjo, 43 vuotias omilla äärirajoillani viihtyvä sosiaalinen erakko :). Ylistarosta Seinäjokelaistunut koulutettu hieroja, urheiluhieroja, tradenomi ja yrittäjä. Kotijoukoista löytyy mies, 20- ja 17-vuotiaat lapset, Napsu-koira (iltatähti) ja Peikko-kissa. Arki kuluu treenailun, töiden ja penkki-urheilun parissa. Perjantaisin syön irtokarkkia. Paljon.

2. Millainen on liikuntataustasi ennen CrossFit:n aloittamista?

Vajaa kolmekymppiseksi asti ihan perusliikuntaa- lenkkeilyä ja salitreeniä. Pikkuhiljaa nälkä kasvoi syödessä, perusjutut ei enää riittänyt ja testailin omia rajojani erilaisilla  yksilölajeilla, juoksua, pyöräilyä maastossa ja maantiellä, uintia, rullaluistelua, hiihtoa, painonnostoa, salitreeniä. Ja mielellään aina mahdollisimman kauan, ja pitkälle, ja lujaa. Muutamat Extreme- ja mtb-kisat testattuani totesin että kilpailut ei kiinnosta, tykkään liikkua omaksi ilokseni. (Vaikka jokaisen treenin otankin lähes MM-kisasuorituksena :D!)  Ryhmäliikuntatunnit olen kiertänyt kaukaa, CrossFittiin lähtemisen suurin kynnys olikin se ajatus että treenataanko siellä aina ryhmässä :D!
Kuntosalilla aloin joka kerta löytää itseni salin peränurkasta riehumassa levytangon, kuntopallon tai kahvakuulan kanssa. Seurailin somessa joitain Crossfit sivustoja ja siitä se ajatus sitten oikeastaan lähti että tämä voisi olla ihan mun juttu. Heinäkuussa 2016 osallistuin viikonlopun mittaiselle on-rampille ja sillä tiellä ollaan, reipas 830 CF-treeniä rikkaampana.

3. Miksi CrossFit ja mikä siinä on parasta?

No se ryhmässä treenaaminen yksilönä :D! Kaikki treenaa omien kykyjensä mukaan, jokaista tsempataan, ja se onnistumisen ilokin on yhteinen kun se ensimmäinen käsilläseisontapunnerrus onnistuu tai ensimmäiset tuplanaruhypyt menee putkeen. Silti saat treenin aikana vaipua omaan treenikuplaan ja keskittyä siihen omaan tekemiseen. Jokaisesta treenistä saa tehtyä itselleen juuri niin kevyen tai raskaan kuin sille päivällä haluaa. Treenit on todella vaihtelevia, tylsää treeniä ei ole vielä vastaan tullut. Ja näissä treeneissä kyllä pääsee sinne äärirajoillekin niin halutessaan, joskus jopa sen yli.
Tässä lajissa tietyt peruselementit on jokaisessa treenissä läsnä  ja on ollut huikea huomata esimerkiksi yht´äkkiä osaavansa  chest-to-baria, vaikka niitä ei ole koskaan edes harjoitellut : D!

4. Mitä olet saanut harrastukselta?

Treeniyhteisön. Uuden ulottuvuuden treenaamiseen ja kehon hallintaan. Loistavaa vastapainoa työlle ja muulle arjelle.

5. Terveiset lajin aloittamista harkitsevalle.

Kokeile. Saatat yllättyä. Jopa koukuttua. Se mitä näkee somessa hikisistä viimeisen päälle treenatuista ihmiskoneista jotka tikkaa leukoja 100 minuuttiin on vain pintaraapaisu siitä mitä kaikkea laji oikeasti on.
CrossFit 60100 -sali on täynnä ihan mahtavia tavallisia treenaajia. Salin kaikki valmentajat ovat ammattitaitoisia ja ottavat jokaisen huomioon. Salilla on loistava kuri ja järjestys, ja lämminhenkinen rento tunnelma (Kiitos Ville ja Heidi).

Koulutettu hieroja Jasmin Ruutiainen

Keskiviikko 28.8.2019 klo 16:19 - Ville

jasmin_selfie_pienempi3.jpg


Koulutettu hieroja Jasmin Ruutiainen aloittaa hieronnat salilla ensi viikolla. Käy kurkkaamassa Jasminin välilehti täältä ja suoraan ajanvaraukseen pääset täältä.

Syyskuun avajaistarjouksena Jasmin tarjoaa 50min hieronnan hintaan 33€!

Hierojaa etsitään

Tiistai 9.7.2019 klo 12:32 - Ville

DSC_0263.JPG
Etsimme salimme tiloihin hierojaa tai muuta manuaalisen terapian ammattilaista. 
CrossFit 60100 on syntynyt halusta tarjota ammattimaista...

Lue lisää »

Wodt vko 20

Sunnuntai 12.5.2019 - Heidi

Viikon 20 treenit

Maanantai: Penkki 1RM ja AMRAP 15min, juostaan ja kuulailua

Tiistai: Turkkilainen 1RM ja AMRAP 12min

Keskiviikko: 4x AMRAP ;)

Torstai: Etukyykyn, Push-Jerkin ja Squat Cleanin 1RM

Perjantai: "Heidi"

Lauantai: Korttipakka :)

Sunnuntai: Tempaus complex ja metcon jossa tempausta ja boxi hyppyjä

4 syytä kipuihin ja vammoihin

Torstai 2.5.2019 klo 11:39 - Ville Ranta

blogi_4_syyta_kipuihin_ja_vammoihin.jpg


Neljä syytä kipuihin ja vammoihin

”Urheilija ei tervettä päivää näe” on sananparsi, joka kuvaa valitettavan usean liikuntaa harrastavan suhtautumista kipuihin ja loukkaantumisiin urheilun yhteydessä. Niitä ei kuitenkaan tulisi hyväksyä osana CrossFit-harrastusta, tai mitään muutakaan liikuntaa.

Meidän keho on kehittynyt sietämään kuormitusta

Mustelmat paranee, haavat sulkeutuu ja luut luutuu. Samoin rasitettu kudos palautuu ja mukautuu kuormitukseen. Kehon kyky parantua rasituksesta on monimutkainen ja mahtava asia. Monesti parantumisominaisuus johtaa kuitenkin siihen, että urheileva ihminen luottaa siihen turhan paljon; punnerretaan olkapääkipujen läpi, juostaan kahdeksana päivänä viikossa ja tehdään tempausvalaa vaikka nilkat joustaa kuin harjateräs.

Miksi meihin sattuu ja miksi me loukkaannutaan?

Kun mietitään meidän salin urheilijoilla esiin tulevia kipuja ja vammoja, voidaan syyt laittaa neljään kategoriaan.

Harvinaisemmat syyt, jotka kattavat noin 2% salilla vastaantulevista kivuista ja vammoista*.

  • Patologiset syyt, eli asiat, joita lääkärit ovat parhaita hoitamaan. Sairaudet, tulehdukset ja myrkytykset. Alaselkäkivun taustalla voi olla munuaistulehdus ja joskus huimauksen takana voi ruokavalion sijaan olla myrkytystila.

  • Katastrofaaliset tapaturmat. Jääminen auton alle, hyppääminen pää-edellä rantakiveen tai muu äkillinen, usein osittain itsestä riippumaton onnettomuus.

Yleisemmät syyt, jotka on vastuussa lähes kaikista kivuista ja vammoista.

  • Kireys ja liikkuvuuden puute. Tähän kategoriaan voidaan laittaa kireät tai lyhentyneet lihakset, tiukat nivelrakenteet ja huonosti keskenään liukuvat kudokset, eli ”liukupinnat”. Esimerkiksi polvikipujen yhteydessä havaitaan usein kireyttä reiden ja/tai pohkeen lihaksissa, tai puutetta nilkan ja lonkan liikkuvuudessa.

  • Huono liike. Keho on mekaaninen rakennelma johon kohdistuu mekaanista rasitusta kaikessa liikkeessä. Optimaalisessa liikkeessä rasitukset jakautuvat tasaisesti mahdollisimman suurelle osaa kehosta, eikä rasiteta vain tiettyä ruumiinosaa.
    Esimerkiksi hyvä kyykky, vaikka onkin raskas ylläpitää, jakaa kuorman koko keholle; jalkaterät ovat aktiiviset ja lonkkanivel tukevasti kuopassaan ulkokierrossa, ranka neutraalina. Jos liikkeestä otetaan lihasten tekemä työ vähemmälle, avautuvat jalkaterät, sortuvat polvet sisään, selkä pyöristyy; näin liike on helpompaa, mutta kuormitus alaselän ja alaraajojen nivelille paljon suurempaa. Kerta tai kaksi ei varmasti tee vahinkoa, mutta sadat tai tuhannet toistot tekevät, eikä kehon kyky parantua riitä korjaamaan vaurioita loputtomasti.

Ensimmäiset kaksi kategoriaa ovat todella harvinaisia. Niihin pystyy vaikuttamaan hyvillä elämäntavoilla, terveellä varovaisuudella ja lääkärin ohjeita kuuntelemalla. Täysin näitä vastaan ei kuitenkaan voi suojautua.

Seuraavat kaksi kategoriaa ovat vastuussa lähes kaikista kivuista ja vammoista. Ne ovat tiiviisti yhteydessä, koska kireys ja liikkuvuuden puute johtavat huonoon liikkeeseen. Mitä niillä on yhteistä? Ne ovat täysin hallittavia asioita. Liikkumista voi harjoitella ja liikkuvuutta voi kehittää. Se vaatii viitseliäisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, mutta ei juurikaan muuta. Kaikille meidän salin urheilijoille nämä on tuttuja aiheita, jota käsitellään joka viikko. Mobility-tunneilla työstetään liikkuvuutta ja WoDeilla harjoitellaan liikkumista.

Valmentajana on helppo huomata mitä tapahtuu, kun ei tingitä tekniikan yksityiskohdista, panostetaan liikkuvuuteen ja liikutaan omien kykyjen mukaan niissäkin tilanteissa, kun kilpailuvietti meinaa viedä vallan. Urheilijat jotka malttavat toimia näin, kehittyvät jatkuvasti ja tasaisesti, välttävät kivut ja kolotukset, treenitaukoja tulee harvoin ja ero raskasten tempausten välillä levänneenä ja keskellä metconia näkyy lähinnä isompana irvistyksenä.

-Ville, CrossFit 60100*Dr. Kelly Starrett, Becoming a Supple Leopard

Wodit vko 19

Torstai 2.5.2019 - Heidi

Hei urheilijat,

Seuraavat kaksi viikkoa testaillaan ykkösen maksimit. Todella mahtavasti on kaikkien voimatasot nousseet ja PR:t paukkuneet. Jatketaan menoa yhtä vahvasti jatkossakin :) Kun voimatasot saavuuttaa tietyn pisteen, metconit helpottuu ja uudet taidot on helpompi saavuttaa. Rytinällä aloitetaan heti maanantaina :)

Viikon 19 treenit.

Maanantai: TOTAL 1

Tiistai: "Fran"

Keskiviikko: AMRAP 20min, luvassa ainakin juoksua ja rinnallevetoa

Torstai: Tempaus 1RM ja tempaus EMOM 15min. Keskitytään ainoastaan tempaukseen, kannattaa siis tulla kehittymään :)

Perjantai: EMOM 8min ja AMRAP 15min. Hikistä menoa luvassa

Lauantai: "Hey Buddy"

Sunnuntai: OHS 1RM ja AMRAP 10min, mm. T2B

Wodit vko 18

Torstai 25.4.2019 - Heidi

Hei Urheilijat,

Osa kisaryhmää osallistuu Rakkaudella Karjalasta kisoihin, jotka pidetään lauantaina 4.5.Tämän vuoksi perjantain ilta wodeilla ei valitettavasti ole valmentajaa. Treeni on soutua parin kanssa tai jos teet yksin niin huili soutumatkojen välissä on sama aika jonka käytit itse soutuun. Kaikki lämmittelystä lähtien löytyy taululta :) Muu viikko ja perjantain aamu wodit normaalisti, valmentajan valvovan silmän alla.

Maanantai: Hikinen 45minuuttia

Tiistai: Squat Snatch, heavy 3 ja AMRAP 6min

Keskiviikko: VAPPU-JUMPPA :) (wod klo: 10.00)

Torstai: "Nicole"

Perjantai: Soutua aikaa vastaan. Matkoina 1000m, 800m, 500m ja 300m.

Kivaa siis tiedossa !

Lauantai: Köysikiipeilyn tekniikka. EMOM 10min, opittu käytäntöön ja Hengästyttävä  EMOM 20min

Sunnuntai: Epävakaa penkkipunnerrus 3RM ja For time metcon

 

Wodit vko 17

Torstai 18.4.2019 - Heidi

Viikon 17 treenit.

Maanantai: Päivän ainoa wod klo: 10. Kaikki halukkaat mahtuu mukaan.

Porukassa hikoillaan ja mahdollisesti juostaan :)

Tiistai: Tempausta eri muodoissa ja vähän oman kehon liikuttelua päälle.

Keskiviikko: Takakyykky ja 21-15-9, kolmella liikkeellä.

Torstai: AMRAP 25min, tankojumppaa mukana menossa.

Perjantai: Riven 3RM ja AMRAP 6min

Lauantai: PARIKISAT.

NAPPAA ITSELLESI TREENI-KAVERI JA ILMOITTAUDU! Näissä kisoissa ei turhaan nipoteta :)

Sunnuntai: "The Ghost"

Wodit vko 16

Perjantai 12.4.2019 - Heidi

Viikon 16 wodit.

Huomaa pääsiäisen poikkeus aikataulu.

Maanantai: Penkki 3RM ja AMRAP, pienellä twistillä ;) Varaudu köysikiipeilyyn.

Tiistai: Rinnallevetoa ja hikinen EMOM 10min

Keskiviikko: "Marguerita"

Torstai: Push-ja split jerkkiä sekä Death by

Perjantai: Joukkue-treeni. HUOM! Yksi ainoa wod klo: 10.00

Lauantai: Sali Suljettu!

Sunnuntai: Sali Suljettu!

Wodit vko 15

Torstai 4.4.2019 - Heidi

Viikon 15 treenit

Maanantai: Takakyykky 4RM sekä EMOM thrustereilla ja punnerruksilla

Tiistai: 45 minuuttia toiminnallista bodausta :)

Keskiviikko: Maastaveto 4RM ja parin kanssa juoksua ja kyykkäilyä.

METCON OLLAAN ULKONA!

Torstai: "Mary"

Perjantai: Go every 90s. rinnallevetoa ja työntöjä sekä EMOM 10min, kehonpaino hommaa

Lauantai: Joukkueissa pitkä jumppa. Tekemistä tangolla ja ilman.

Sunnuntai: AVOIMET OVET! EI WODEJA.

CrossFit 60100:n ja Yoga 60100:n avoimet ovet, yhteistyössä Aarja Health:n kanssa

Maanantai 1.4.2019 klo 15:38

avoimet_ovet_aikataulu_blogi.jpg

CrossFit 60100 ja Yoga 60100 avaavat ovensa vierailijoille. Päivän aikana järjestetään kokeilutunteja eri teemoilla.
Mukana tapahtumassa Aarja Health -lisäravinteet: puhtaita ja turvallisia, Seinäjoella valmistettuja tuotteita. Tarjolla Aarja Health-tuotteiden pop up -myyntiä avoimet ovet -hintaan!

Tunneille osallistuaksesi sinun täytyy vain ilmestyä paikalle. Yoga 601000:n tunneille on 20:n henkilön yläraja.

Tervetuloa! :)

Ajankohta: 14.4. sunnuntaina

Aikataulu:
10:00-10:30 Yoga 60100: Easyjooga
10:40-11:10 CrossFit 60100: Kohti käsilläseisontaa
11:20-11:50 Yoga 60100: Hot-jooga
12:00-12:30 CrossFit 60100: Hikinen CrossFit-treeni
12:40-13:10 Yoga 60100: Lempeä Flow & Yin -jooga
13:20-13:50 CrossFit 60100: Tempauksen alkeet

Tuntikuvaukset:

Easy Jooga on kaiken ikäisille- ja tasoisille joogaajille tarkoitettu tunti. Tunnin aikana tehdään kehoa vahvistavia ja venyttäviä jooga liikkeitä etenemällä rauhalliseen tahtiin omaa hengitystä kuunnellen. Tunti sopii kaikille. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.

Kohti käsilläseisontaa
-tunnilla valmistellaan ensin keho huolellisesti ylösalaisin olemista varten, jonka jälkeen noustaan asteittain kohti käsilläseisontaa, omia rajoja koetellen.

Hot-jooga on dynaamista joogaa lämmössä. Kehittää liikkuvuutta, tasapainoa ja voimaa. Tunti sopii kaikille. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.

Hikinen CrossFit-treeni, eli MetCon, on lyhyt ja tehokas harjoitus, joka koettelee kaiken tasoisten liikkujien kuntoa ja saa sykkeen nousemaan.

Lempeä Flow & Yin -tunti aloitetaan lempeillä, kehoa avaavilla flow liikkeillä edeten rauhallisesti oman hengityksen tahtiin. Tunnin loppua kohti rauhoitumme yin-tyylisiin syvävenytys asentoihin. Tunti on syvästi kehoa ja mieltä rauhoittava, avaava ja rentouttava. Tunti sopii kaiken tasoisille ja ikäisille joogajille. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.

Tempauksen alkeet -tunnilla opetellaan tämän haastavan liikkeen perusteita. Aloitamme kepin kanssa ja etenemme hiljalleen tempaukseen tangolla.

Nähdään 14. päivä! :)

Wodt vko 14

Torstai 28.3.2019 - Heidi

Viikon 14 jumpat

Maanantai: "Day One"

Tiistai: "Bear Complex"

Keskiviikko: Maastaveto 6RM ja AMRAP 8min, ... Bar-MU

Torstai: 20 min. laatua, haetaan tarvittava liikkuvuus metconin pistooli-kyykkyihin.

For time metcon

Perjantai: "Isabel"

Lauantai: Push-Press 5RM ja AMRAP 6min

Sunnuntai: AMRAP 35min joukkueissa. 

Wodit vko 13

Sunnuntai 24.3.2019 - Heidi

Viikon 13 treenit

Maanantai: Paritreeni, Cindy mukana hikoilemassa :)

Tiistai:"Almost Hooch" ja Takakykky, raskas 5

Keskiviikko: Tempaus complex ja AMRAP jossa mm. OHS

Torstai: Muscle-Up progressioita ja AMRAP jossa mm. C2B

Perjantai: Yoken kantoa ja 2xtabata

Lauantai: pitkä 40s. on/20s. off

Sunnuntai: Rinnallevetoa ja AMRAP 5min, tanko rallattelua :)

Vanhemmat kirjoitukset »